0
Stegt kylling i indisk inspireret sovs med bagte butternut squash

Stegt kylling i indisk inspireret sovs med bagte butternut squash

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butternut squashgaram masala
1 min.
Bag butternut squashen

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær græskaret i små tern og vend med halvdelen af krydderiblandingen og 1/2 spsk. olie pr. person. 

Bag græskaren i ca. 20 min., indtil den er blevet helt mør.

brune ris
10 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

tomatpuréfløde 9%ingefærhvidløgcitron
15 min.
Rør karrysovsen

Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og kom i en gryde. Tilsæt fløden sammen med tomatpure, resten af garam marsala, 1/2 tsk. sukker pr. person og citronsaften, og bland godt rundt. 

Varm gryden stille og roligt op i ca. 5 min., indtil sovsen har fået en cremet konsistens, og smagen er dyb og rund. Smages til med salt og peber.

kyllingebryst
20 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Steg kyllingen 1 tsk. olie pr. person, i ca. 4-5 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt.

Krydres godt med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med sovsen, butternutten og risene.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
23,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,8 g
Kulhydrat:
58,5 g
heraf sukkerarter:
9,6 g
Kostfibre:
5,7 g
Protein:
36,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?