Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 140 grader varmluft. Skær eller pluk bollerne i grove chunks. Bred dem ud på en bageplade, og tør dem i ovnen i 15-20 min., til de er helt sprøde.
Skær tomat og agurk i grove tern, og kom dem op i en skål. Drys dem med lidt salt, og lad dem trække i 10-15 min.
Skær rødløget i ultra tynde ringe, og snit hvidløget helt fint. Dræn kikærterne, og kom kikærter, oregano, rødløg og hvidløg op i en anden skål sammen med et generøst skud olivenolie og lidt lys eddike.
Varm en pande godt op, tilsæt en smule olivenolie, og steg kyllingebrystet i 3-4 min. på hver side, til det er gennemstegt. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Dræn mozzarellaen, og pluk den ud i mundrette stykker.
Kassér evt. væske i skålen med agurk og tomat, og kom agurk, tomat og brødstykker i den anden skål med kikærter m.m. Vend det hele grundigt rundt, og smag til med salt, friskkværnet sort peber, og evt. mere eddike og olie.
Anret maden i en dyb tallerken med stykker af mozzarella og skåret kylling ovenpå.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften