0
Stegt kylling med brødsalat og mozzarella
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
1 min.
Lav croutons

Tænd ovnen på 140 grader varmluft.

Skær eller pluk bollerne i grove chunks, og bred dem ud på en bageplade.

Tør dem i ovnen i 15-20 min., til de er helt sprøde.

hvidløgtørret oreganokikærterrødløgagurktomater
5 min.
Lav salaten

Skær tomat og agurk i grove tern, og kom dem op i en skål. Drys med lidt salt, og lad det trække i 10-15 min.

Skær rødløget i ultra tynde ringe, og snit hvidløget helt fint.

Dræn kikærterne, og kom kikærter, oregano, rødløg og hvidløg op i en anden skål sammen med et generøst skud olivenolie og lidt lys eddike.

kyllingebryst uden skindfrisk mozzarella
15 min.
Steg kyllingen

Varm en pande godt op, tilsæt en smule olivenolie, og steg kyllingebrystet i 3-4 min. på hver side, til det er gennemstegt. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Dræn mozzarellaen, og pluk den ud i mundrette stykker.

25 min.
Vend salaten

Kassér evt. væske i skålen med agurk og tomat, og kom agurk, tomat og brødstykker i skålen med kikærter m.m.

Vend det hele grundigt rundt, og smag til med salt, friskkværnet sort peber, og evt. mere eddike og olie.

Anret maden i en dyb tallerken med stykker af mozzarella og skåret kylling ovenpå.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
997 kcal
Fedt:
55,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,2 g
Kulhydrat:
60,1 g
heraf sukkerarter:
14,1 g
Kostfibre:
13,9 g
Protein:
55,5 g