0
Stegt kylling og quinoasalat med avokado og tomater

Stegt kylling og quinoasalat med avokado og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
quinoa
1 min.
Quinoa

Sæt quinoaen over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad den koge i ca. 15 min., til den er mør.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skind
3 min.
Kylling

Varm en stor pande op, og tilsæt en smule olie. Krydr kyllingebrystet med salt og friskkværnet sort peber. Steg kyllingen på panden i 3-4 min. på hver side.

avokadocherry- eller blommetomaterlimeMexicansk krydderiblanding (stærk)grønkål
5 min.
Grønt

Skyl kålen, fjern den grove stilk, og riv bladene i mundrette stykker. Halver tomaterne, og skær avokadoen ud i mundrette stykker. Vend tomater og avokado med masser af limesaft, krydderblandingen og lidt salt.

queso fresco fra Onsild mejeri
20 min.
Anretning

Anret kylling og quinoa i en dyb tallerken. Kom kålen på siden, anret tomat/avokado-blandingen ovenpå kålen, og slut af med at smuldre osten over retten.

 

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?