0
Stegt kyllingebryst med broccoli og cæsardressing

Stegt kyllingebryst med broccoli og cæsardressing

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

kyllingebryst uden skind
3 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt. 

Lad kyllingen hvile 5 min, før den skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.

creme frisk 9%skalotteløghvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)citron
5 min.
Rør dressingen

Riv hvidløget, skalotteløget, parmesanen og citronskal ned i en skål og tilsæt creme frisken og citronsaft.

Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.

broccoli
15 min.
Kog broccolien

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. 

Skær broccolien i mundrette stykker og kog dem i ca. 1 min., indtil de er blevet møre, men stadig har bid. Sigt vandet fra og lad dem dampe lidt af.

æble
20 min.
Skær æblet

Skær æblet i små tern.

25 min.
Anretning

Anret spelten, broccolien og kyllingen på et fad og top med dressingen og æblestykkerne.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
596 kcal
Fedt:
24,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
39,7 g
heraf sukkerarter:
11,3 g
Kostfibre:
12,5 g
Protein:
47,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?