Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove tern. Vend dem med 0,5 spsk olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber. Bred dem ud på en bageplade, og bag i 20-25 min., til pastinakkerne er møre.
Kog risene efter anvisning på pakken.
Skyl agurk, bladselleri og persille. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.
Snit bladselleri i tynde skiver, og tag endelig bladene med, hvis der er nogen. Skær agurken ud i tern.
Bland agurk, persillestilke, persilleblade og bladselleri op i en skål. Vend det hele rundt i 0,5 spsk olie pr. person
Varm en stor pande op, og tilsæt en 0,5 spsk olie pr. person. Krydr kyllingebrystet grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg det ca. 3-4 min. på hver side, til det netop er gennemstegt, og kødsaften er klar.
Vend de kogte ris sammen med de bagte pastinakker. Smag til med et godt skud fintrevet citronskal. Anret risblandingen i bunden af en dyb tallerken med kyllingen ovenpå og salat på siden.
Velbekomme!
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften