0
Team DK Stegt kyllingebryst med pastinakker, grønne linser fra Puy og salat

Team DK Stegt kyllingebryst med pastinakker, grønne linser fra Puy og salat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
pastinakker
1 min.
Pastinakker

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove tern. Vend dem med 0,5 spsk olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber. Bred dem ud på en bageplade, og bag i 20-25 min., til pastinakkerne er møre.

grønne linser fra Puy
5 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på pakken.

bladselleriagurkbredbladet persille
15 min.
Salat

Skyl agurk, bladselleri og persille. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv. 

Snit bladselleri i tynde skiver, og tag endelig bladene med, hvis der er nogen. Skær agurken ud i tern.

Bland agurk, persillestilke, persilleblade og bladselleri op i en skål. Vend det hele rundt i 0,5 spsk olie pr. person

kyllingebryst uden skind
20 min.
Kylling

Varm en stor pande op, og tilsæt en 0,5 spsk olie pr. person. Krydr kyllingebrystet grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg det ca. 3-4 min. på hver side, til det netop er gennemstegt, og kødsaften er klar.

citron
30 min.
Anretning

Vend de kogte ris sammen med de bagte pastinakker. Smag til med et godt skud fintrevet citronskal. Anret risblandingen i bunden af en dyb tallerken med kyllingen ovenpå og salat på siden.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3960 kjl/947 kcal
Fedt:
26,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,91 g
Kulhydrat:
129 g
heraf sukkerarter:
11,3 g
Kostfibre:
7,41 g
Protein:
41,5 g