0
Stegt Laks med bløde løg, agurkesalat og soltørrede tomater

Stegt Laks med bløde løg, agurkesalat og soltørrede tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lys eddikesukker
1 min.
Sylt agurken

Kom 1/2 dl eddike, 1/2 dl vand og 1/2 spsk. sukker pr. person i en gryde, og varm det op, indtil sukkeret er opløst.

Skær agurken i tynde skiver. Når sukkeret er opløst, kommes agurken i eddiken for at trække indtil servering.

løg
10 min.
Steg løg

Skær løgene i tynde skiver, og læg dem på en kold pande eller i en kasserolle. Sæt panden/kasserollen over ved middelhøj varme, og steg løgene i 1/2 spsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydr med salt, peber og lidt eddike.

bulgurbladsellerisquashcreme af peberfrugt & soltørrede tomater
20 min.
Lav bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

Skyl selleri og squash, og hak dem begge groft. 

Vend bulgur, squash, selleri og creme af peberfrugt og soltørrede tomater godt rundt, og smag til med salt og peber.

ASC laks med skind
30 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

35 min.
Anretning

Servér laksen med bulgursalat, løg og agurkesalat.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
596 kcal
Fedt:
29,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
48,4 g
heraf sukkerarter:
15,9 g
Kostfibre:
7 g
Protein:
32,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?