0
Stegt laks med krydret yoghurt, majs og blomkål
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
majskolber
1 min.
Majs

Start med at lægge majsene i en skål dækket med koldt vand til senere.

ASC laks med skind
3 min.
Laks

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.

yoghurt 3,5 %ras el hanoutkoriander
10 min.
Yoghurt

Kom yoghurten op i en skål, og rør krydderblandingen heri. Smag til med salt.

Pluk korianderen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv. Vend stilkene i yoghurten, og gem bladene til anretning.

majskolber
15 min.
Majs

Find en stor pande og varm den op ved mellemhøj varme. Tag majsene op af vandet, lad dem dryppe godt af og steg dem på panden. Bemærk, at du skal lade bladene blive på majsen under stegningen. Steg dem i alt i 10-12 minutter, mens du vender dem engang imellem.

blomkål
20 min.
Blomkål

Skær blomkålet ud i store kuvertstykker med stok. Steg dem stille og roligt på skærefladen i 5-6 minutter i en smule olie i en tykbundet gryde. De må gerne tage godt med farve. Krydr med salt og peber.

ASC laks med skind
25 min.
Laks

Når majskolberne er færdige, lægger du dem til side, og holder dem lune.

Rens panden med et stykke køkkenrulle, og tilsæt lidt olie.

Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt i 4-5 minutter på skindsiden. Vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.

30 min.
Anretning

Pluk bladene af majskolberne. Smør lidt olivenolie eller smør på kolberne, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Anret blomkål, laks og yoghurt på en tallerken med majsen ved siden af. Slut af med korianderblade.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?