0
Stegt makrel/hvilling med rød linsesuppe og spæde salater

Stegt makrel/hvilling med rød linsesuppe og spæde salater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtløg
1 min.
Forbered grøntsagerne

Skær peberfrugt og løg i tern, og overfør begge dele til en gryde med 1 tsk. olie pr. person. Lad det stege ved middelhøj varme i ca. 5 min. under omrøring, indtil det er blevet gyldent og mørt.

røde linserza'atar
10 min.
Tilsæt linserne

Kom linser og krydderiblanding i gryden til løg og peberfrugt, og rør det godt rundt.

Hæld vand i, så det dækker ca. 1 cm. over fyldet og lad retten simre i 15-20 min., indtil linserne er helt møre. Rør rundt undervejs, så linserne ikke sætter sig fast i bunden. Blend det hele i en almindelig blender eller med en stavblender, og smag til med salt og peber.

makrelfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 1 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

babysalatcitron
25 min.
Salat

Vend salaten med citronsaft, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med citronskiver, suppen og salaten. 

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
550 kcal
Fedt:
24,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,9 g
Kulhydrat:
43,7 g
heraf sukkerarter:
11,8 g
Kostfibre:
5,6 g
Protein:
35,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?