Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær peberfrugt og løg i tern, og overfør begge dele til en gryde med 1 tsk. olie pr. person. Lad det stege ved middelhøj varme i ca. 5 min. under omrøring, indtil det er blevet gyldent og mørt.
Kom linser og krydderiblanding i gryden til løg og peberfrugt, og rør det godt rundt.
Hæld vand i, så det dækker ca. 1 cm. over fyldet og lad retten simre i 15-20 min., indtil linserne er helt møre. Rør rundt undervejs, så linserne ikke sætter sig fast i bunden. Blend det hele i en almindelig blender eller med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 1 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Vend salaten med citronsaft, og smag til med salt og peber.
Servér fisken med citronskiver, suppen og salaten.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()