0
Stegt medisterpølse med gratineret spidskål og nye danske kartofler

Stegt medisterpølse med gratineret spidskål og nye danske kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflersalt
1 min.
Kogte kartofler

Sæt ovnen på 225 grader. Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

spidskålolivenolie, ekstra jomfruraspkrystal karlcitron
10 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt og flæk den i kvarte og læg dem på en bradepande, dækket med bagepapir henover. Hæld 2 tsk. olie pr. person henover dem og top med rasp, salt og revet ost.

Bag kålen i ca. 15 min. indtil de får en gylden overflade og er møre ind til midten. Pres frisk citronsaft henover lige før servering.

medister
20 min.
Pølsen

Kom pølsen op i et ildfast fad og bag den i 10 min.

30 min.
Anretning

Servér pølsen med kartoflerne og den gratinerede kål.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
548 kcal
Fedt:
23,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,5 g
Kulhydrat:
49,3 g
heraf sukkerarter:
7,3 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
30,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?