0
Stegt kuller i curry med kartofler, kikærter og rosenkål

Stegt kuller i curry med kartofler, kikærter og rosenkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rosenkållimekartoflerbasilikum
1 min.
Grøntsager:

Skær kartoflerne i mundrette tern. Pluk basilikum ud i blade, og snit bladene i strimler.

Fjern de 2-3 yderste blade på rosenkålene, og pluk resten af kålene ud i blade. Snit dem alternativt fint med en kniv, hvis det skal gå lidt stærkere. Kom rosenkålene op i en skål sammen med masser af fintrevet limeskal. Tilsæt et godt skud limesaft, men gem lidt til senere. Vend rundt, og lad kålene trække til servering.

kikærterkokosmælktikka masala curry paste
15 min.
Lav curryen

Find en stor gryde frem, og sæt den over ved mellem varme med et skud olivenolie. Steg kartoflerne 2-3 min., tilsæt så currypasten, og lad den stege med et minuts tid. 

Kom de drænede kikærter op i gryden sammen med kokosmælken, og lad det hele simre under låg i ca. 5-7 min., til kartoflerne er møre.

kullerfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt en smule olie.

Del fisken i kuvertstykker, krydr grundigt med salt og friskkværnet peber, og steg dem 3-4 min. på den ene side, til kødet næsten er gennemstegt, og derefter ca. 30 sekunder på den anden. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

30 min.
Anretning

Smag curryen til med limesaft og lidt soya, hvis du har.

Anret curryen i dybe tallerkener med den stegte fisk ovenpå, og rosenkålene på siden. Slut af med at drysse basilikum over retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?