0

Stegt og ovnbagt kulmule med oliven/basilikumpanade og hvide asparges.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule

Fremgangsmåde

Panade: Fjern kernerne fra tomaten og skær tomatkødet i små tern. Hak basilikum, oliven (uden sten) og pinjekerner i små stykker og bland det hele sammen med lidt olivenolie, salt og peber.

Asparges: Skræl de hvide asparges (grønne asparges kan også bruges) og kog dem i letsaltet vand i ca. 5-6 min. afhængig af tykkelse. Skal helst være kogt "al dente". De flækkes på langs og vendes på en (grill)pande til de er gyldne. Krydr med salt og peber.

Fisk: Skær fileterne i portionsstykker og krydr med salt. Steg dem kort på skindsiden på en varm pande i lidt olie i ca. 1-2 min., indtil skindet bliver sprødt. Læg et lag oliven/basilikumpanade på hvert stykke og bag dem færdige i en 190 grader varm ovn i ca. 3-5 min. (afhængig af tykkelse). Når kødet er mælkehvidt, er fisken færdig.

Server retten sammen med nye kartofler.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?