0
Bagt rødspættefilet på cremet polenta med stegt kål og citron

Bagt rødspættefilet på cremet polenta med stegt kål og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

polentamelrøget farmhouse cheddar
1 min.
Lav polentaen

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom 2 dl. vand pr. person i en gryde, og kog det op. Hvis du har mælk, kan du erstatte ca. halvdelen af vandet med mælk.

Når væsken koger, tilsættes 40g polentamel pr. person, imens der piskes grundigt. Skru ned for gryden, og lad polentaen småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Tilsæt fintrevet ost til polentaen, og smag til med salt. Polentamelet suger rigtig meget væde, så der skal evt. tilføres lidt mere vand. Polentaen skal have samme konsistens som en tynd havregrød.

rødspættefilet
5 min.
Bag fisken

Rul fisken fra hale mod hoved, og læg den i et smurt ildfast fad. Krydr med salt. Sæt fisken i ovnen, og bag i 10-15 min., til den er mælkehvid.

spidskål
10 min.
Steg spidskålet

Skær spidskålet i store både. Varm en pande op ved mellemhøj varme, tilsæt en smule olivenolie, og steg kålen hårdt på skærefladen i ca. 10 min. Kålen skal tage godt med farve og blive mør med bid.

æblerbredbladet persille
25 min.
Skær æble og hak persille

Hak persillen fint, både stilke og blade. Skær æblet i små tern.

citron
30 min.
Anretning

Lun polentaen op igen, og juster evt. konsistensen. Smag til med salt og friskkværnet sort peber, og anret i en dyb tallerken. Kom fisk og stegt kål ovenpå. Drys med æbler og persille, og riv citronen fint over retten.

Velbekomme

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?