0
Stegt salat med kapersmarinade, kartofler og frisk oregano - og stegt kuller

Stegt salat med kapersmarinade, kartofler og frisk oregano - og stegt kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skind
1 min.
Fisken

Tag fisken ud af køleskabet og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den til side til senere - ikke på køl.

små kartofler
3 min.
Kartofler

Skrub kartoflerne grundigt og halvér dem. Kom dem i en gryde med letsaltet vand og kog dem stille og roligt til de er møre - ca. 5-7 min.

hjertesalat
10 min.
Hjertesalat

Halver hjertesalaten og skyl den grundigt ind i mellem bladene, uden at plukke bladene af stokken. Dryp den grundigt af bagefter.

frisk oreganocitronskalotteløgsaltede kapers
15 min.
Oregano

Skræl løget og hak det superfint. Pluk oreganoen ud i blade.

Sigt kapersne og hak dem fint, eller mos dem groft i en morter. Vend oregano, løg og kapers sammen i en skål. Tilsæt et godt skud olivenolie og smag til med fintrevet skal og saften fra citronen. Og gerne et godt skud friskkværnet sort peber.

hjertesalatkullerfilet med skind
20 min.
Hjertesalat

Stegt hjertesalaten kort på en super varm pande, med en smule olie. Salaten skal tage farve, men beholde noget bid og sprødhed.

Vend salaten godt rundt i ansjosmarinaden.

Varm den samme pande op igen og tilsæt lidt olie. Steg fisken ca. 4-5 min på den ene side og 30 sekunder på den anden.

30 min.
Anretning

Anret fisken på en tallerken. Hæld vandet fra kartoflerne, vend dem rundt med en lille smule olivenolie og anret dem ved siden af fisken. Kom salaten ovenpå kartoflerne og kom resterende ansjosmarinade henover.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?