0
Stegt rødspættefilet med bagt græskar, løvstikkesauce og æbler

Stegt rødspættefilet med bagt græskar, løvstikkesauce og æbler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.

kartoflerhokkaido græskar
1 min.
Bag græskar og kartofler

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at skære kartoflerne i store både og græskarret i stykker der minder om i størrelsen. Vend begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bag i ovnen til begge dele er møre - ca. 25 min.

frisk løvstikkecitronskalotteløgcreme fraiche 38%
5 min.
Lav saucen

Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. Hak løvstikken fint - både stilke og blade. 

Kom creme fraichen op i en kasserolle og giv den et kort opkog. Kom løg, løvstikke og masser af fintrevet citronskal ned i og smag til med salt og groftkværnet sort peber.

rødspættefiletæbler
20 min.
Steg fisken

Fold fileterne på langs, så de bliver dobbelt tykkelse. Varm en stor pande op ved høj varme og tilsæt lidt olie. Steg fisken ca. 2-3 min. på hver side til de har taget godt med farve og er møre. Krydr med salt.

Skær æblet i små tern, mens fisken steger.

æbler
25 min.
Anretning

Anret bagt grønt på tallerkenen sammen med fisken og kom sauce over. Husk at røre godt rundt inden du tager. Slut af med at drysse æbletern over retten.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?