0
Stegt rødspættefilet med små bagte kartofler, krydret yoghurt og tomatsalat

Stegt rødspættefilet med små bagte kartofler, krydret yoghurt og tomatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Inden du starter

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Bag kartofler

Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Vend kartoflerne med lidt olivenolie, salt og groftkværnet sort peber. Er kartoflerne større end en golfbold, kan du med fordel halvere dem.

Bag dem på en bageplade ca. 25-30 min., til de er møre.

cherry- eller blommetomaterhjertesalatbredbladet persillerødløg
4 min.
Lav salaten

Pluk salaten ud i mundrette bidder. Halvér tomaterne. Snit rødløget i papirstynde ringe - gerne på et mandolinjern, hvis du har. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene super fint med en kniv.

Pisk en dressing af lige dele olivenolie og en god eddike, gerne balsamico. Du skal bruge ca. 1 spsk. færdig dressing pr. kuvert. Krydr med lidt groftkværnet sort peber, og vend salat, rødløg, tomater, persilleblade og stilke rundt med dressingen i en skål.

græsk yoghurt, 10%hvidløg
15 min.
Lav yoghurten

Kom yoghurten op i en skål, og riv hvidløg fint deri. Smag til med lidt salt.

rødspættefilet
20 min.
Steg fisken

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie. Krydr fiskefileterne, og rul dem sammen fra hale mod hoved. Steg dem på en pande ca. 4-5 min i alt, til de har taget godt med stegefarve, og kødet er mælkehvidt.

za'atar
30 min.
Anretning

Smør hvidløgsyoghurten ud på et lille fad, anret de varme kartofler ovenpå, og drys med krydderblandingen. Anret fisk og salat på en tallerken.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?