0
Stegt lyssej i selleripure med sprøde mandler

Stegt lyssej i selleripure med sprøde mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
lyssejfilet med skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg til side.

knoldsellerisødmælk
3 min.
Puréen

Skræl sellerien, skyl den grundigt, og skær den i tern.

Kom selleriternene i en gryde og hæld mælk i, indtil det dækker. Lad sellerien i 15 min., indtil den er helt mør. Rør i gryden undervejs, så mælken ikke brænder fast.

Blend selleri og mælk til en homogen masse, og smag til med salt og peber.

mandler
10 min.
Mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

spidskålcitron
15 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt, og flæk den i ottendedele.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kålstykkerne på skærefladerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side, indtil de får godt med farve og bliver møre ind til midten. Krydr med salt og citronsaft.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornlyssejfilet med skind
20 min.
Fisken og bollerne

Rist eller bag bollerne som angivet på pakken.

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken (på skindsiden) på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken henover pureen sammen med kål. Top med mandler.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
551 kcal
Fedt:
23,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,8 g
Kulhydrat:
43,2 g
heraf sukkerarter:
12,7 g
Kostfibre:
9,3 g
Protein:
36,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?