0
Stegt torsk med trofie, grillet citron og skysauce

Stegt torsk med trofie, grillet citron og skysauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokker
1 min.
Jordskokker

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl eller skrub jordskokkerne grundigt under vand, flæk dem, og overfør dem til en bageplade dækket med bagepapir. Vend jordskokkerne i 1/2 spsk. olie, krydr med salt, og bag dem i ca. 20 min., til de er møre, og har fået godt med farve. 

torskefilet med skind
10 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr stykkerne med salt på alle sider, og læg dem til side.

15 min.
Sovsen

Varm sovsen op i en kasserolle.

torskefilet med skindcitron
20 min.
Fisken og citronen

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, halvér citronen, og steg den på skærefladen, indtil den får godt med farve.

trofie
25 min.
Trofien

Kog pastaen som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Servér fisken med et skud citronsaft, jordskokker, trofi og skysauce.

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
521 kcal
Fedt:
18,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,3 g
Kulhydrat:
55 g
heraf sukkerarter:
11,9 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
30,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?