Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Flæk porren på midten, og overfør den til en flad gryde med skæresiden nedad.
Tilsæt 1 tsk. olie pr. person, og steg porren med låg på ved middelhøj varme i ca. 15 min., indtil den har fået godt med farve, og er blevet mør.
Krydr med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme. Steg gnocchi i ca. 2 min. på to sider i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve, og er gennemvarme. Krydres med salt.
Varm en ny pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks.
Anret porren på et fad, og krydr med salt, citronsaft, revet ost og hakket timian.
Servér fisken med porren og gnocchierne.
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
Kundekommentarer ()