Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Skrub gulerødderne under koldt vand.
Dæk en bageplade med bagepapir.
Spred gulerødderne ud på bagepladen. Vend dem i revet hvidløg og 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt.
Bag gulerødderne i ca. 20 min., indtil de er blevet møre og har fået godt med farve.
Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider og læg dem til side.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Rist kernerne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Spred yoghurten ud på et fad, og krydr den med salt.
Hak dilden groft.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og halvér citronen. Steg den på skærefladen, så den får farve, og servér straks.
Anret de bagte gulerødder henover yoghurten, og top med dild og solsikkekerner.
Servér fisk, grillet citron og kartofler til.
Kundekommentarer ()