0
Stegt torsk med grønkål, grøn humus og brødcroutoner

Stegt torsk med grønkål, grøn humus og brødcroutoner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
1 min.
Lav croutonerne

Skær brødet i små tern, og rist dem på en pande med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad brødet riste ved middelhøj varme under jævnlig omrøring, indtil overfladen bliver sprød og gylden. Krydres med salt og peber.

10 min.
Rør humusen

Dræn vandet fra kikærterne, men gem vandet. Tilsæt krydderiblandingen, hvidløget, lidt revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Blend det hele i en blender eller med en stavblender, og tilsæt vand fra bønnerne, indtil hummussen har den foretrukne cremede konsistens. Kom spinaten i lidt efter lidt, indtil al spinaten er blandet ud i humusen. Smag til med salt og peber.

grønkålgulerod
20 min.
Steg kålen og guleroden

Skyl kålen grundigt og afdryp for vand. Riv kålen fra stilken i mundrette stykker. Skær guleroden i tynde skiver.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen og guleroden i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege grøntsagerne over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering.

torskefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med humusen, kålen og top med croutoner.

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
575 kcal
Fedt:
19,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,7 g
Kulhydrat:
46,6 g
heraf sukkerarter:
13,3 g
Kostfibre:
17,9 g
Protein:
41,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?