0
Stegt torsk med hoisinbagt græskar og couscous

Stegt torsk med hoisinbagt græskar og couscous

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Næringsfordeling pr. person

Energi: 575 kcal

Fedt: 16,5g

Kulhydrat: 73g

Protein: 31,8g

Kostfibre: 10g

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
torskefilet med skindsalt
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 200 °C. Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.

couscous
3 min.
Couscous

Kog couscoussen som angivet på pakken.

butternut squashShichimi tôgarashihoisin sauce (kinesisk sauce)olivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Bagt Græskar

Vask græskaret grundigt (det behøver ikke skrælles), halvér det og kassér kernehuset med en ske. Skær græskaren ud i ca. 2 x 2 cm tern og vend det med hoisinsauce, 1 tsk. olie pr. person, krydderi og salt. 

Fordel græskaren ud på en bageplade dækket med bagepapir og bag den i ca.  20 min, til den har fået mørk overflade og blød midte.

15 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden og lad den hvile. 

mynte
25 min.
Couscous

Skyl mynten grundigt og afdryp for vand. Pluk bladene og hak den fint med en skarp kniv. Vend couscoussen med mynten, rødløget og 1 tsk. olie pr. person.

30 min.
Anretning

Server fisken med det bagte græskar og couscoussalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.