0
Stegt torsk med hoisinbagt græskar og couscous

Stegt torsk med hoisinbagt græskar og couscous

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 575 kcal

Fedt: 16,5g

Kulhydrat: 73g

Protein: 31,8g

Kostfibre: 10g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet med skindsalt
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 200 °C. Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.

couscous
3 min.
Couscous

Kog couscoussen som angivet på pakken.

butternut squashShichimi tôgarashihoisin sauce (kinesisk sauce)olivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Bagt Græskar

Vask græskaret grundigt (det behøver ikke skrælles), halvér det og kassér kernehuset med en ske. Skær græskaren ud i ca. 2 x 2 cm tern og vend det med hoisinsauce, 1 tsk. olie pr. person, krydderi og salt. 

Fordel græskaren ud på en bageplade dækket med bagepapir og bag den i ca.  20 min, til den har fået mørk overflade og blød midte.

15 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden og lad den hvile. 

mynte
25 min.
Couscous

Skyl mynten grundigt og afdryp for vand. Pluk bladene og hak den fint med en skarp kniv. Vend couscoussen med mynten, rødløget og 1 tsk. olie pr. person.

30 min.
Anretning

Server fisken med det bagte græskar og couscoussalaten.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?