0
Stegt kulmule med dildcreme, bagte rødbeder og pære

Stegt kulmule med dildcreme, bagte rødbeder og pære

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

rødbeder
1 min.
Bag rødbederne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl rødbederne og skær dem i grove chunks. Vend dem med lidt olivenolie og salt og bag dem på en bageplade til de er møre - ca. 25 min.

hvide bønnerbabyspinathvidløgdild
5 min.
Lav spinatcreme

Skær hvidløget i fine skiver.

Hak dilden groft - både stilke og blade.

Sæt en stor gryde over ved mellem varme og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter hvidløget 1-2 min., uden at det tager farve. Kom så spinat og dild i gryden og sauter, indtil det er faldet godt sammen. Dræn bønnerne men gem lidt af vandet. Kom bønnerne op i gryden og varm godt igennem. 

Blend til en helt lind creme med en stavblender. Tilsæt bønnevand indtil blenderen kan få fat.

pære
15 min.
Skær pæren

Skær pæren i små tern.

20 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker. Krydr dem med salt og friskkværnet sort peber og steg dem på skindsiden på en godt varm pande i en smule olie. Ca. 3-4 min. og derefter ca. 30 sek. på den anden side.

30 min.
Anretning

Lun spinatcremen hurtigt op igen og smag til med salt og citronsaft. Anret rødbeder og torsk i en dyb tallerken og kom cremen ved. Slut af med at drysse pære over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?