0
Stegte østershatte på ris med sprød fennikel, za'atar og kål

Stegte østershatte på ris med sprød fennikel, za'atar og kål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Soya, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

østershatteFennikelsavoykål
3 min.
Grønt

Rens svampene, og pluk dem ud i strimler.

Skær savoykål ud i grove strimler.

Skyl fennikel, og snit den så tyndt som muligt - gerne på et mandolinjern.

tamari/soyaza'atarcitron
15 min.
Kål

Sæt en stor pande eller wok over ved højt blus. Tilsæt en smule olie, og steg først svampene 2-3 min., til de er møre. Tag dem af panden, varm den op igen, og tilsæt en smule ny olie.

Steg ligeledes kålen i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tilsæt krydderblandingen, og vend godt rundt.

Tag panden af varmen. Vend svampe, kål og fennikel sammen, og smag til med masser af citronsaft, -skal og soya.

30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med kålblandingen ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?