Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Rens svampene, og pluk dem ud i strimler.
Skær savoykål ud i grove strimler.
Skyl fennikel, og snit den så tyndt som muligt - gerne på et mandolinjern.
Sæt en stor pande eller wok over ved højt blus. Tilsæt en smule olie, og steg først svampene 2-3 min., til de er møre. Tag dem af panden, varm den op igen, og tilsæt en smule ny olie.
Steg ligeledes kålen i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tilsæt krydderblandingen, og vend godt rundt.
Tag panden af varmen. Vend svampe, kål og fennikel sammen, og smag til med masser af citronsaft, -skal og soya.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med kålblandingen ovenpå.
Velbekomme!
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()