0

Stegte ris med grønne bønner, savojkål og æg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Del dem et par gange med et skråt snit. Striml savojkålen, snit løget i tynde skiver og hak hvidløgene fint. Pisk æg og hvider godt sammen. Varm olie i en wok og rist alle grøntsagerne 5-7 min. Tilsæt krydderier og steg et par minutter. Kom risene i og varm igennem. Tilsæt den rå æggemasse og vend rundt til det hele har fået en lækker, cremet konsistens. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.