0

Suppe med svampe, kastanjer, ristet torsk, pesto og parmesanost.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Suppe: Tænd ovnen på grill og fyld et fad med salt. Rids et kryds i kastanjernes spidse ende. Sæt kastanjerne i saltet med den spidse ende opad og rist dem i 10-20 min. til skallen begynder at revne. Pil kastanjerne og hak dem og svampene groft. Snit skalotteløgene fint og sauter dem i smørret. Tilsæt svampene og rist dem let gyldne. Rør kastanjer og timian i, hæld fonden over og krydr med salt og peber. Lad suppen simre under låg i 25 min. Blend suppen glat med en stavblender og rør sherry og fløde i. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.

Fisk: Skær torsken i portionsstykker, krydr dem med salt og peber og vend dem i et tyndt lag mel. Steg stykkerne gyldne og møre på en pande i lidt olie.

Anretning: Kom den rygende varme suppe i dybe tallerkner og læg torskestykkerne i midten. Dryp med pesto og lidt friskrevne parmesanflager.

Server straks sammen med godt brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.