Marinering: Rør soja, ½ spsk. maizena og 1 tsk. risvin sammen, vend koteletterne deri og lad dem marinere 15-20 min.
Rens peberfrugterne og skær dem i mellemstore tern. Snit forårsløgene i 1 cm brede stykker med et skråt snit og hak hvidløgene fint.
Dej: Rør 2 dl vand sammen med mel, 4 spsk. maizena, bagepulver, æg og et lille nip salt til en tyk dej i en skål.
Sur/sødblanding: Rør ketchup, ½ tsk. risvin, plum sauce worcestershire sauce, østers sauce, 1 spsk. maizena, sukker og 2 spsk. vand sammen i en anden skål.
Del hver kotelet (se video ovenover) i 2 og vend dem i dejen. Varm en god stor sjat olie op i en dyb pande, steg koteletterne gyldne på alle sider og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Varm lidt olie op i en wok og rist hvidløgene kortvarigt. Tilsæt peberfrugter og ananas og steg videre et par minutter. Hæld sur/sødblandingen i og kog op til det tykner. Vend koteletstykker og forårsløg i, varm hurtigt igennem og smag til.
Server sammen med kogte jasminris og dampet broccoli.
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
Kommentarer og forslag til opskriften