Læg kødet op i et ildfast fad, og krydr det med 1/2 spsk. olie pr. person, halvdelen af krydderiblandingen og salt på alle sider. Sæt det til side til senere.
Forvarm ovnen til 225 grader. Skrub kartoflerne grundig under vand, og skær dem i grove stykker.
Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, hæld ½ spsk. olivenolie pr. person henover, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i ca. 20 min, indtil de har fået godt med farve og er blevet helt bløde.
Kom ligeledes kødet i ovnen, ca. 10-15 min. før de søde kartofler er færdige.
Skyl bladsellerien og agurken grundigt, og afdryp for vand. Skær sellerien i så tynde skiver som muligt, og lad dem evt. ligge i vand i lidt tid, hvis man ønsker at udvande lidt af den kraftige smag. Flæk agurken i 4 stykker, fjern kernehuset, og skær ligeledes agurken i tynde skiver. Krydr grøntsagerne med salt, og lad lidt af væsken dræne fra.
Pil hvidløget, riv det ned i en skål, og rør det sammen med creme frisk. Tilsæt resten af krydderiblandingen, og smag til med salt og peber.
Vend agurken og bladsellerien i dressingen lige før servering.
Servér kødet sammen med de søde kartofler og agurkesalaten.
Kommentarer og forslag til opskriften