0
Svinekotelet med bønnehummus med stegte kål og sprøde boghvedekerner

Svinekotelet med bønnehummus med stegte kål og sprøde boghvedekerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løg
1 min.
Steg løgene

Skær løget i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller i en kasserolle. Sæt panden over middelhøj varme, og steg løgene i 1 tsk. olie pr. person med låg på. Løgene skal steges i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydr løgene med salt.

grønkålspidskål
5 min.
Forbered kålen

Skær spidskålen i mundrette stykker. Riv ligeledes grønkålen i mundrette stykker.

kotelet af gris
15 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme. 

Steg kødet i 1/2 tsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt.

Overfør evt. stegeskyen fra panden til humusen.

boghvedekerner
20 min.
Steg kålen

Sæt en ny pande over på høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil det har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering, og toppes med boghvedekerner.

hvidløghvide bønnercitron
25 min.
Rør hummussen

Dræn vandet fra bønnerne, men gem vandet. Tilsæt de bløde løg, hvidløget, lidt revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Blend det hele i en blender eller med en stavblender, og tilsæt vand fra bønnerne, indtil hummussen har den foretrukne cremede konsistens. 

30 min.
Anretning

Servér kødet med hummus og kål.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
21,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
39,9 g
heraf sukkerarter:
4,9 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
39,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?