Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr kødet godt med salt på begge sider, og lad det stå til senere.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Læg jordskokkerne hele i et ildfast fad.
Bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet helt møre.
Krydres med salt og citronsaft.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Hæld rygeosten i en lille skål, og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Steg kødet i 3-4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt.
Skær kødet i skiver, og krydr godt med salt og peber.
Hak tomater og agurken i små stykker.
Vend tomat og agurk med bulgur, og smages til med salt, peber og citronsaft.
Servér kødet med bulgur, jordskokker og rygeost.
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kommentarer og forslag til opskriften