0
Thailandsk rød karry med mørksej og jasminris

Thailandsk rød karry med mørksej og jasminris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Thai
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

limerød peberfrugtrød thai karrypastekokosmælkrødløgfishsaucehvidløg
5 min.
Grøntsager & curry

Skær peberfrugter i strimler, og sautér dem hurtigt i en sauterpande ved høj varme sammen med snittet rød- og hvidløg.

Tilsæt rød karry, vend rundt, og rist et par minutter.

Tilsæt kokosmælk, kog igennem, og smag saucen til med fishsauce, sukker og limesaft. 

mørksejfilet uden skind
15 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber.

Vend stykkerne i lidt hvedemel, og steg dem på en medium varm pande i godt med smør og neutral olie.

Steg primært fisken på den ene side i 3-4 min., til den er pænt gylden, vend den og steg i kort tid på den anden side. 

Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?