0

Tomat-rucolasalat med gedeostecrostini og hjemmelavet pesto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom basilikummen, blade og stilke, i en foodprocessor sammen med hvidløg, pinjekerner, parmesan, salt og peber og kør det til en ensartet masse. Tilsæt ca. ¼ dl olivenolie og smag til. Tænd ovnen på 225°C. Skær gedeosten i 8 skiver, læg 2 skiver på hvert brød og bag dem i ovnen, ca. 4 min. til brødet er sprødt og osten let smeltet. Skyl rucolaen godt og slyng den tør. Skær tomaterne i store tern og vend dem med rucola, 2-3 spsk. olivenolie, balsamico, salt og peber. Fordel salaten på 4 tallerkner og top med den varme crostini og en god skefuld pesto. Server straks som for- eller frokostret.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.