Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Overfør baconen til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Varm op ved middelhøj varme og steg baconen i et par min., indtil den bliver sprød. Overfør baconen til en tallerken og lad fedtet blive i gryden.
Hak grøntsagerne groft og overfør til gryden med stegefedtet. Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er møre.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Hæld passataen i gryden med grøntsagerne. Få det op at simre og blend med en stavblender. Smages til med salt og peber.
Lun bollerne i ovnen eller i en brødrister.
Pluk bladene fra stilkene på basilikummen.
Fordel suppen i skåle og anret mandlerne, creme frisk, baconen og basilikum henover. Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()