Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr dem godt med salt.
Hak løget så fint som muligt, og overfør det til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad løgene simre ved middel varme i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.
Kom blomkålen i en gryde, som passer i størrelsen. Giv blomkålen et godt skud salt og dæk bunden af gryden med vand. Kom låg på, og varm op ved middel varme.
Lad kålen dampe i ca. 20 min., indtil den er blevet mør. Stik i den undervejs, når kniven glider igennem kålen, men stadig giver lidt modstand, er den færdig.
Læg blomkålen på et fad med en hulske, og krydr med salt og citronsaft.
Kom chilien i løgene (pas på med mængden - den er stærk) og rør rundt i 1 min.
Tilsæt 1 spsk. tomatpure pr. person, 1 dl vand pr. person og og spinaten. Bring sovsen op at simre, tilsæt fisken, og lad det simre i 10 min. med låg på. Smag sovsen til med salt, sukker og citronsaft.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og drys dem henover blomkålen.
Servér fisken med sovs, spelt og blomkål.
Kommentarer og forslag til opskriften