0
Torsk i røget chilisovs med spinat og dampet blomkål

Torsk i røget chilisovs med spinat og dampet blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

torskefilet uden skind
2 min.
Salt fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr dem godt med salt.

løg
5 min.
Hak løget

Hak løget så fint som muligt, og overfør det til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad løgene simre ved middel varme i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.

blomkål
10 min.
Damp blomkålen

Kom blomkålen i en gryde, som passer i størrelsen. Giv blomkålen et godt skud salt og dæk bunden af gryden med vand. Kom låg på, og varm op ved middel varme.

Lad kålen dampe i ca. 20 min., indtil den er blevet mør. Stik i den undervejs, når kniven glider igennem kålen, men stadig giver lidt modstand, er den færdig.

Læg blomkålen på et fad med en hulske, og krydr med salt og citronsaft.

tomatpurécitronspinat
15 min.
Rør sovsen

Kom chilien i løgene (pas på med mængden - den er stærk) og rør rundt i 1 min.

Tilsæt 1 spsk. tomatpure pr. person, 1 dl vand pr. person og og spinaten. Bring sovsen op at simre, tilsæt fisken, og lad det simre i 10 min. med låg på. Smag sovsen til med salt, sukker og citronsaft.

mandler
20 min.
Rist mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og drys dem henover blomkålen.

30 min.
Anretning

Servér fisken med sovs, spelt og blomkål.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
502 kcal
Fedt:
21,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,6 g
Kulhydrat:
38,7 g
heraf sukkerarter:
8,1 g
Kostfibre:
7,9 g
Protein:
35 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?