0
Torsk med bagt blomkål i skummende creme frisk sauce

Torsk med bagt blomkål i skummende creme frisk sauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålcherry- eller blommetomater
1 min.
Bag blomkålen

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft med overvarme. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær blomkålen i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen sammen med tomaterne, som lægges på hele.

Vend grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag dem i ca. 20 min., indtil blomkålen har fået masser af farve og er blevet mør.

kartofler
10 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

torskefilet med skindgrøntsags bouillon
15 min.
Damp fisken

Hæld vand i en pande, indtil det dækker bunden. Tilsæt bouillonpulveret, og lad vandet simre.

Skær fisken i portionsstørrelser og krydr godt med salt. Overfør fisken til panden med skindsiden opad, og kom låg på. Lad fisken simre i 7-8 min., indtil den begynder at flage og skindet let kan trækkes af.

Overfør fisken til et fad med en hulske og gem bouillonen.

creme frisk 9%ægsmør
25 min.
Rør sovsen

Knæk ægget, og kom blommen i et højt glas (gem hviderne til en anden god lejlighed) sammen med creme frisken. Blend æg og creme frisk med en stavblender, og hæld den varme bouillon fra fisken i lidt efter lidt, indtil sovsen har den ønskede konsistens. 

Kom 10 g smør pr. person i og varm sovsen op i en kasserolle over lav varme ved konstant omrøring. Smag til med salt. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med de bagte grøntsager og kartoflerne, og hæld den skummende sauce henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
27,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
40,6 g
heraf sukkerarter:
6,3 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
37,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?