0

Tunbøffer i krydderpasta med avokadotomatsalat og kryddermayonnaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Mayonnaise: Skær chilien i små tern og hak basilikummen fint. Rør begge dele med mayonnaise, 1 fed presset hvidløg, salt og peber og smag til.

Salat: Del cherrytomaterne i to. Halver avokadoen, fjern stenen og skær frugtkødet i tern. Vend de to ting forsigtigt sammen og anret i et fad. Hak rødløget fint og drys det henover. Dryp med balsamico og 1-2 spsk. olivenolie og krydr med salt og peber.

Fisk: Lav først en pasta: Kom 2 fed hvidløg, de tørrede chilier, salt, peber og lidt olie i en foodprocesser og kør det ensartet. Tilsæt grofthakket koriander og persilletop og kør et par omgange – pastaen må ikke blive for fin. Smør tunbøfferne godt ind i pastaen og lad dem trække et par minutter. Varm en pande rigtigt godt op, læg bøfferne på og top med lidt mere krydderpasta. Pres en halv citron henover og lad tunen stege 2-3 min. på den ene side Vend bøfferne, top igen med mere pasta og pres den anden halve citron henover. Steg yderligere 1-2 min. Vend dem hurtigt over på den anden side og tag dem af varmen. Bøfferne skal i alt have 3-4 min. (afhængig af tykkelse), så de bevarer den rå kerne.

Server tunbøfferne sammen med små bagte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften