0

Tykke squashfritter med karryristet rødspætte, tahindressing og grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dressing: Rør tahin, yoghurt og 1 fed presset hvidløg sammen og smag til med salt, peber og evt. en smule citronsaft.

Fritter: Kog 1½ dl vand op i en kasserolle, tilsæt bulguren og læg låg på. Tag gryden af varmen og lad det trække i 15 min. Riv squashen groft og pres væden ud. Snit forårsløgene helt tyndt og hak 3 fed hvidløg og persillen fint. Løsn bulguren med en gaffel og kom den i en skål. Rør grøntsagerne, persillen, rasp, lidt salt og peber i og saml det hele med ægget. Varm lidt olie op på en teflonpande og kom ¼ af blandingen derpå. Tryk massen ud til en 1 cm tyk stor pandekage og steg den gylden ved middel varme. Vend med en bred spatel og steg den færdig. Gentag med de sidste 3 fritter og hold dem lune.

Grønt: Trim spidskålen og snit den i fine strimler. Flæk agurken på langs, fjern kernerne og snit resten i tynde skiver med et skråt snit. Vend spidskål, agurk og ærter sammen med en smule olie, salt og peber.

Fisk: Rør hvedemel, karry og et godt nip salt sammen og vend fileterne deri. Varm lige dele olie og smør op på en pande og rist fileterne gyldne og møre på begge sider.

Anret squashfritterne på midten af 4 tallerkner og kom en god håndfuld grønt oven på. Top med et par fileter, en god skefuld tahindressing og hakket koriander.

Server straks sammen med ovnbagte kartoffelbåde.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?