Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min, og lad dem hvile 5 min efterfølgende.
Skræl gulerødderne og pil det yderste lag af forårsløget. Skyl og hak det hele så fint som muligt, eller riv på den grove side af et rivejern. Gem lidt af den grønne del af forårsløget til anretning.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Varm en pande eller gryde, der kan tåle at komme i ovnen, op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 spsk. olie pr. person uden for meget omrøring, indtil det har fået godt med farve. Kom krydderiblandingen, løg og gulerødder i, og lad det stege i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt tomatsovsen, og lad retten simre i ca. 10 min.
Slå et æg pr. person ud i retten, og lad den bage ca. 5 min., så blommerne stadig er lidt løbende.
Top vaavishkaaen med det grønne fra forårsløgene, og servér med de kogte ris.
Vaavishkaa krydderi indeholder:
75% gurkemeje, 20% sort peber, 5% cayenne
Kundekommentarer ()