0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Laksen skrabes, skyl den ikke, del den ved rygsiden, og tag benene væk langs ryggen også de små ben fjernes. Læg fileterne i en smurt ildfast form og gnid den med salt og peber

Kog rygbene og det der er skåret væk i vinen og bland det med olie og citron, hæld det over fisken. Strø kryddergrønt og det hakkede løg og lad laksen stå koldt 6-12 timer, hæld marinaden over et par gange i de 6-12 timer.

Strø mandlerne over, sæt retten i varm ovn ved 250-275 gr. I 20-30 min alt efter tykkelse.

Kog det siede fiskevæde sammen med fløden, tilsæt smør og mel der er rørt sammen, pisk sovsen tyk og jævn, smag til med cayennepeber.

Server med små runde kogte kartofler.

Dette er en rigtig god ret, som er god ved det den er parat til at sætte i ovnen når eventuelle gæster kommer og kartoflerne er også færdige, så man står ikke med maden i sidste øjeblik.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.