Spis her eller tag med hjem?
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær kylling i tynde strimler. Steg kyllingestykkerne på en stor pande i halvt smør/halvt neutral olie. Når de er grundigt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som steges med i 2-3 min. Steg, til kødet er gyldent uden at branke. Kom 1 dl vand ved, og kom låg på. Lad kødet simre ved lav varme under låg i 1 min (Giv dem ikke længere, så bliver de tørre!). Sørg for, at de ikke koger tør for vand- spæd evt. lidt til, hvis det er nødvendigt! Du skal gerne ende med at have ca. 0,5 dl væde tilbage til saucen.
Skyl grøntsagerne grundigt. Skær peberfrugten ud i tern af 5 x 5 mm. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Soigner spidskålen og kasser de yderste blade. Del kålen i 2 stykker, og skær det derefter i mundrette stykker - undlad stokken. Rist grøntsagerne af i lidt smør i en bred, tykbundet gryde. Tilsæt lys eddike (fx æbleeddike) og rørsukker, og kog igennem. Tilsæt tamari samt tomatpuré. Kog saucen igennem, og jævn den evt. med lidt maizena rørt med koldt vand, til den opnår en let tyk konsistens.
Som vist!
Kundekommentarer ()