0
Za’atar deller med gnocchi, bløde løg og frisk glaskålssalat

Za’atar deller med gnocchi, bløde løg og frisk glaskålssalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hakket grisekødza'atar
1 min.
Rør kødfarsen

Kom kødet i en skål, tilsæt en 1/4 tsk. groft salt pr. person og rør kødet sejt. Tilsæt krydderiblandingen og gem til senere.

løg
5 min.
Steg løget

Hak løget i ringe og overfør til en kasserolle med 1 tsk. olie pr. person. Kom låg på kasserollen og steg løget ved middel varme i ca. 15 min. ved jævnlig omrøring, indtil løget er blevet helt blødt og karamelliseret.

glaskålpersilleæblecitron
15 min.
Hak grøntsagerne

Hak æble og glaskålen i stave og overfør til en skål.

Hak persillen groft, tilsæt til grøntsagerne og smag salaten til med salt, peber og citronsaft.

gnocchi
20 min.
Steg gnocchien

Varm en pande op ved høj varme og steg gnocchierne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil gnocchierne får godt med farve og er gennemstegte.

Krydr godt med salt og peber.

græsk yoghurt, 10%
25 min.
Steg kødet

Varm en ny pande op ved middelhøj varme. Form 3-4 kødboller pr. person og steg i ½ spsk. olie pr. person i 2-3 min. på 3 sider, indtil de har fået godt med farve og er gennemstegte.

Spred yoghurten ud på et fad og krydr med salt. Anret kødboller på fadet.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med gnocchierne, salaten og de bløde løg.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
24,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,8 g
Kulhydrat:
54,9 g
heraf sukkerarter:
16,3 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
34,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?