0
Bagt filet royal af lange med dukkah dertil melon, feta, mynte og stegte peberfrugter

Bagt filet royal af lange med dukkah dertil melon, feta, mynte og stegte peberfrugter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Melonsalat: Skær melonen i mundrette stykker uden skal og kerner, og bland dem med finthakket mynte og purløg (gem lidt mynteblade til pynt). Riv citronskal (kun det gule) i salaten og pres saften hen over sammen med et par spiseskefulde god olivenolie, lidt salt og peber. Bland salaten sammen og pynt med mynteblade, drys med ristede hakkede hasselnødder,* pluk fetaen og drys over.

*Ristede hasselnødder: Kom hasselnødderne i et ildfast fad og bag dem i 8-10 min. ved 180 grader (til de er gyldne). Kom dem i et rent viskestykke og gnub dem mod hinanden til hinderne falder af. Hak nødderne groft.

Fisk: Del fisken i portionsstykker og krydr på begge sider med salt og peber. Kom dem i et ildfast fad med bagepapir i bunden - drys dukkah'en over fisken og bag den i en forvarm ovn ved 200 grader i ca. 10-12 min. Lad fisken hvile lidt inden servering.

Stegte peberfrugter: Soigner og skær peberfrugterne i mundrette bidder. Varm en pande op så den er rygende varm. Kom lidt neutral olie på panden og rist peberfrugterne i 1-2 min. Drys med salt og server straks med en hvedekernesalat eller nye kogte kartofler.

Anret som vist på billedet.

*Sådan laver du din egen dukkah:

150 g hasselnødder (pillede med skind)

75 g solsikkekerner

3 tsk fennikelfrø

2 spsk spidskommen

2 spsk tørrede grønne peberkorn (eller hvide, som et alternativ)

5 spsk korianderfrø

3 spsk sesamfrø

1 tsk nigella frø

1 tsk havsalt

2 tsk paprika

Kom en solid jernpande på komfuret og varm den godt op. Kom fennikelfrø på og rist dem i ca. 30 sekunder. Tilsæt spidskommen og rist i yderligere 30 sekunder eller indtil de begynder at poppe. Tilsæt nu peberkorn, spidskommen og korianderfrø på panden og rist videre indtil også de begynder at poppe. Pas hele tiden på det ikke brænde men kun bruner. Kom det hele i en skål eller morter. Reducer varmen til lav og kom nu sesamfrø, nigella frø og solsikkekerner på panden og rist videre mens du svinger panden eller rører deri - fortsæt indtil sesam og solsikkekernerne er gyldne. Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 12 minutter og gnid derefter hasselnødder mellem håndfladerne for at få den brune hinde af, som kasserers. Kom nu alt i en morter og knus det hele til et mellemfint granulat. Voila - så er der dukkah, som er en fantastisk Egyptisk krydderblanding, der kan peppe enhver jævnt kedelig ret op til nye højder.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?