Ovnen tændes på 200 grader, varmluft. En
stor gryde godt saltet vand sættes over at koge til kartoflerne
og blomkålen.
Persillen skylles og hakkes fint. De yderste,
bløde stilke kan også bruges. De grove stilke kan komme
over i kogevandet til kartoflerne. Parmesanen rives fint.
Hvidløg ( omkring 1-2 fed pr. person, alt efter hvor glad man
er for hvidløg ) hakkes fint.
Dressingen laves: Ca. 1/3 af persillen og hvidløgene røres
ned i creme fraichen, og der smages til med salt og peber.
Panade til fisken: Resten af persillen, hvidløgene og parmesanen
røres sammen med så meget god olivenolie, at det lige
præcis hænger sammen, ligesom en pesto. Smag til med salt
og peber, og evt. et skvæt citronsaft. Fiskestykkerne duppes
tørre og lægges på hvert sit stykke olierede bagepapir.
Fisken pensles generøst med parmesan-persillepestoen, og
pakkerne lukkes. Gem lidt af pestoen til grøntsagerne.
Kartoflerne vaskes og skæres i grove pommes frites ( de
skal ikke skrælles ), blomkålen skylles og skæres i mundrette
buketter. Kartoflerne kommer over i det kogende vand, og
simrer et par minutter. Så lægges blomkålen ned i gryden
til kartoflerne. Lad vandet komme op i kog igen, hvorefter
grøntsagerne drænes i en sigte og damper godt af. Bred
kartoflerne og blomkålen ud på et par bageplader, vend dem
i den resterende persillepesto og evt. lidt ekstra olie og bag
dem i ovnen til de er sprøde og møre, omkring 10-15 minutter.
Fisken sættes også ind i ovnen og bager 7-10 minutter,
alt efter hvor mange du laver mad til. Det er vigtigt, at fisken
ikke får for lang tid i ovnen, den bager nemlig videre, når den
er kommet ud.
Når fisken har fået 7-10 minutter, tages den
ud af ovnen og trækker et lunt sted til der skal spises. Når
grøntsagerne er færdige, serveres de direkte fra bagepladen
sammen med fiskepakkerne og dressingen.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()