Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl selleri, og skær det ud i grove chunks på størrelse med en tændstikæske. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre, og har taget lidt farve.
Dræn bønnerne, og kom dem op i en gryde med en god klat smør, lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Varm det hele godt igennem, og mos så bønnerne groft med et piskeris eller en gaffel.
Skær æblet ud i små tern. Skræl skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv. Dræn kapers, og hak dem derefter med samme kniv.
Bland kapers, æble og løg i en skål med lige dele citronsaft og olivenolie, så du får en mættet dressing.
Skyl grønkålen, fjern de groveste stængler, og snit den fint med en kniv. Vend grønkålen rundt i dressingen.
Anret bønnemosen på en tallerken med stykker af selleri ovenpå. Kom salaten henover det hele, og slut af med at rive peberroden fint over retten efter smag.
Kundekommentarer ()