0
Bagt knoldselleri med æble, peberrod og moste bønner

Bagt knoldselleri med æble, peberrod og moste bønner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knoldselleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

knoldselleri
1 min.
Selleri

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at skrælle selleri, og skær det ud i grove chunks på størrelse med en tændstikæske. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre og har taget lidt farve.

hvide bønnersmør
5 min.
Bønner

Dræn bønnerne, og kom dem op i en gryde med en god klat smør, lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Varm det hele godt igennem, og mos så bønnerne groft med et piskeris eller en gaffel.

grønkålkapersskalotteløgcitronrødt æble
15 min.
Grønt

Skær æblet ud i små tern. Skræl skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv.

Dræn kapers, og hak dem derefter med samme kniv.

Bland kapers, æble og løg i en skål med lige dele citronsaft og olivenolie, så du får en mættet dressing.

Skyl grønkålen, fjern de groveste stængler, og snit den fint med en kniv.

Vend grønkålen rundt i dressingen.

peberrod
30 min.
Anretning

Anret bønnemosen på en tallerken med stykker af selleri ovenpå. Kom salaten henover det hele, og slut af med at rive peberroden fint over retten efter smag.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?