0
Bagt laks med skalotteløgs-jordskokkekompot og jordskoksalat med pære, persille og mungbønner samt cremefraiche-citrondressing

Bagt laks med skalotteløgs-jordskokkekompot og jordskoksalat med pære, persille og mungbønner samt cremefraiche-citrondressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. Tænd gerne ovnen nu på 225 grader!

mung daal / gule linser
1 min.
Linser

Kog linserne i rigeligt, godt saltet vand i 8-10 min. Kom de kogte linser op i en sigte, og lad dem dryppe af og køle til senere.

jordskokkerskalotteløgsmørolivenolie, ekstra jomfru
3 min.
Skalotteløgs-jordskokkekompot:

Skrub eller skræl jordskokkerne. Pil og snit skalotteløg fint. Tag ca 1/3 af jordskokkerne fra til salat. Skær resten i mindre stykker. Steg de snittede løg i en lille gryde i lidt smør og olivenolie. Steg dem, som hvis du skulle lave bløde løg. Krydr med salt og peber. Når løgene er mørke, karamelliserede og bløde, tilsættes de skårne jordskokker. Det hele ristes under låg ved svag varme, til jordskokkerne er møre. Sørg for, at det ikke brænder på, ved at tilsætte en smule vand løbende i processen. Det er ikke meget der skal til, bare 1-2 spsk. ad gangen. Fortsæt til jordskokkerne er møre og begynder at koge ud. 

jordskokkerpærecreme fraiche 18%mung daal / gule linserbredbladet persillecitron
15 min.
Jordskoksalat med pære, persille og grønne linser

Skær de sidste jordskokker meget fint på et mandolinjern. Skær også pærerne i tynde skiver på samme jern. Kom begge dele i iskoldt vand. Hak persillen. Rør cremefraice med citronsaft, citronskal, salt og sukker. (Gem lidt citronsaft og -skal til fisken). Vend pærer, jordskokker, kogte linser og dressingen sammen med den hakkede persille. Smag til med salt, peber og evt. sukker. 

ASC laks med skindcitron
25 min.
Laks:

Vend fisken i lidt god olie, citronsaft og -skal, og krydr med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad med skindsiden opad.

Fisken bages i ovnen i 6-8 min.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?