0
Bagt laks med sweet chili, quinoa, rødt spidskål, æble og basilikum

Bagt laks med sweet chili, quinoa, rødt spidskål, æble og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

quinoa
1 min.
Quinoa:

Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i rigeligt, letsaltet vand i 10-12 min. Kom quinoaen i en sigte, og lad den dryppe godt af. Kom derefter quinoaen i en stor skål, så den kan bredes lidt ud og køle let af. 

Mens quinoaen koger, snittes spidskålen fint. Hak basilikum (brug også stilkene), men gem nogle store, flotte blade til pynt.

Sød chilisaucequinoalimerødt spidskålbasilikumristede løgmayonnaise
14 min.
Quinoasalat med spidskål:

Rør mayonnaisen med halvdelen af den søde chilisauce samt limesaft og -skræl. Vend den rørte mayonnaise med kogt quinoa, snittet spidskål, halvdelen af de ristede løg samt hakket basilikum. Smag til med salt og peber. 

ASC laks med skindSød chilisauce
15 min.
Laks:

Kom laksen med skindsiden nedad i et smurt ildfast fad. Krydr laksen med salt og peber, pensl den med det sidste af den søde chilisauce, og bag laksen i 8-10 min. ved 200 grader.

basilikumristede løg
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet drysset med de sidste ristede løg og plukkede basilikumblade.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?