0
Bagt ørred med skalotteløgs-jordskokkekompot og jordskoksalat med æbler, persille og grønne linser samt kærnemælksdressing

Bagt ørred med skalotteløgs-jordskokkekompot og jordskoksalat med æbler, persille og grønne linser samt kærnemælksdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Grønne linser

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. 

Kog linserne i rigeligt, godt saltet vand i 15-18 min. Kom de kogte linser op i en sigte, og lad dem dryppe af og køle til senere.

jordskokkerskalotteløgsmørolivenolie, ekstra jomfru
3 min.
Skalotteløgs-jordskokkekompot:

Skrub eller skræl jordskokkerne. Pil og snit skalotteløg fint. Tag ca. 1/3 af jordskokkerne fra til salat. Skær resten i mindre stykker. Steg de snittede løg i en lille gryde i lidt smør og olivenolie. Steg dem, som hvis du skulle lave bløde løg. Krydr med salt og peber. Når løgene er mørke, karamelliserede og bløde, tilsættes de skårne jordskokker. Det hele ristes under låg ved svag varme, til jordskokkerne er møre. Sørg for, at det ikke brænder på, ved at tilsætte en smule vand løbende i processen. Det er ikke meget der skal til, bare 1-2 spsk. ad gangen. Fortsæt til jordskokkerne er møre og begynder at koge ud. 

jordskokkerrødt æblekærnemælkgrønne linserbredbladet persillecitron
15 min.
Jordskoksalat med æbler, persille og grønne linser

Skær de sidste jordskokker meget fint på et mandolinjern. Skær også æblerne i tynde skiver på samme jern. Kom begge dele i iskoldt vand. Hak persillen. Rør kærnemælk med citronsaft, citronskal, salt og sukker. (Gem lidt citronsaft og -skal til fisken). Vend æbler, jordskokker, kogte linser og dressingen sammen med den hakkede persille. Smag til med salt, peber og evt. sukker. 

ørredfilet med skindcitron
25 min.
Fisk:

Vend fisken i lidt god olie, citronsaft og -skal, og krydr den med salt og peber. Læg fisken i et ovnfast fad med skindsiden opad.

Fisken bages i ovnen i 6-8 min.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?