0
Bagte rodfrugter med ricotta, blommer, nødder og bitter salat

Bagte rodfrugter med ricotta, blommer, nødder og bitter salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderpersillerødderhasselnødder
1 min.
Bag rodfrugterne

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Vend rodfrugterne med en smule olivenolie og lidt salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem hele i 20-25 min., til de er møre og har taget lidt farve.

Hak nødderne groft med en kniv, og smid dem ind på bagepladen, når rødderne mangler de sidste 5 min.

blommerendivecitronChipotle (røget chili)
5 min.
Lav salaten

Skær blommerne ud i mundrette stykker. Pluk salaten ud i blade, og halvér bladene på langs.

Riv citronen fint på et rivejern.

Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie og tilsæt citronskallen, røget chili (efter smag), en smule salt og godt med friskkværnet sort peber. Lige inden servering vender du salat og blommer sammen med marinaden.

ricotta fra la Treccia
30 min.
Anretning

Smør en stor klat ricotta ud på en flad tallerken, og anret bagte rodfrugter og nødder ovenpå. Vend salaten godt rundt, og kom den i en lille skål ved siden af. Velbekomme!

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?