0
Bagte rødbeder på cremet perlespelt med lime og cashewnødder

Bagte rødbeder på cremet perlespelt med lime og cashewnødder

Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder, Gluten, Spelt

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbedercashewnødder1
1 min.
Rødbeder

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl rødbederne og skær dem i grove både. Gnid dem med lidt olivenolie og lidt salt. 

Bag dem i et ildfast fad, til de er møre, ca. 20 min. Hak cashewnødderne groft og kom dem ind til rødbederne når de mangler ca. 5 min.

perlespelt
5 min.
Perlespelt

Kom perlespelten op i en gryde med rigeligt, letsaltet vand. Kog stille og roligt til de er møre - ca. 15 min.

squashlime
10 min.
Squash

Skyl squashen og skær den i tern på ca. 1x1 cm. Vend ternene op i en skål med masser af fintrevet limeskal, limesaft og lidt olivenolie. Krydr med friskkværnet peber - men ikke salt.

perlespeltcreme fraiche 38%
20 min.
Perlespelt

Når kernerne er møre hælder du vandet fra og tilsætter creme fraichen. Giv den en kort opkog - smag til med salt og friskkværnet peber.

za'atar
25 min.
Anretning

Anret den cremede perlespelt i bunden af den dyb tallerken. Vend de bagte rødbeder med za'atar krydderiet og anret dem ovenpå med squashen på siden. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?