Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Skræl rødbederne og skær dem i grove både. Gnid dem med lidt olivenolie og lidt salt.
Bag dem i et ildfast fad, til de er møre, ca. 20 min. Hak cashewnødderne groft og kom dem ind til rødbederne når de mangler ca. 5 min.
Kom perlespelten op i en gryde med rigeligt, letsaltet vand. Kog stille og roligt til de er møre - ca. 15 min.
Skyl squashen og skær den i tern på ca. 1x1 cm. Vend ternene op i en skål med masser af fintrevet limeskal, limesaft og lidt olivenolie. Krydr med friskkværnet peber - men ikke salt.
Når kernerne er møre hælder du vandet fra og tilsætter creme fraichen. Giv den en kort opkog - smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret den cremede perlespelt i bunden af den dyb tallerken. Vend de bagte rødbeder med za'atar krydderiet og anret dem ovenpå med squashen på siden.
Velbekomme!
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()