0
Bagte rødbeder på cremet perlespelt med lime og cashewnødder

Bagte rødbeder på cremet perlespelt med lime og cashewnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbedercashewnødder
1 min.
Rødbeder

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl rødbederne, skær dem i grove både, og gnid dem med lidt olivenolie og lidt salt. 

Bag dem i et ildfast fad i ca. 20 min., til de er møre. Hak cashewnødderne groft, og kom dem ind til rødbederne, når de mangler ca. 5 min.

perlespelt
5 min.
Perlespelt

Kom perlespelten op i en gryde med rigeligt, letsaltet vand, og kog stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.

squashlime
10 min.
Squash

Skær squashen i tern på ca. 1x1 cm. Vend ternene op i en skål med masser af fintrevet limeskal, limesaft og lidt olivenolie, og krydr med friskkværnet peber - men ikke salt.

perlespeltcreme fraiche 38%
20 min.
Perlespelt

Når kernerne er møre hælder du vandet fra, og tilsætter creme fraichen. Giv den en kort opkog, og smag til med salt og friskkværnet peber.

za'atar
25 min.
Anretning

Anret den cremede perlespelt i bunden af en dyb tallerken. Vend de bagte rødbeder med za'atar krydderi, og anret dem ovenpå med squashen på siden.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?