0
Bullinada - katalansk fiskestuvning på blå kartofler med spinat, torsk & aioli

Bullinada - katalansk fiskestuvning på blå kartofler med spinat, torsk & aioli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Katalansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bullinada er en legeret og cremet catalansk skaldyrssuppe/gryderet krydret med bla. safran, appelsin og fennikel og legeret med dejlig hvidløgsmayonnaise (aioli) og fyldt med kartofler. Denne version er dog lavet på fisk i stedet for en kombination af fisk og skaldyr.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet uden skindblå kartoflerhvidløgzittauerløgappelsinbredbladet persille
1 min.
Bullinada del 1:

Del fisken i 4-5 stykker pr. person. Krydr hvert stykke med salt på begge sider, og sæt fisken til side.

Skræl kartoflerne, og skær dem i 2-3 mm tykke skiver, gerne på et mandolinjern.

Pil og fintsnit løg.

Pres hvidløg i en hvidløgspresse.

Pluk og hak persillen.

Riv skallen af appelsinerne, og pres saften fra. 

mayonnaisehvidløg
10 min.
Aioli:

Rør mayonnaisen med 2/3 af det pressede hvidløg. Lad aioli'en trække til senere. 

blå kartoflerzittauerløghvidløg
15 min.
Bullinada del 2:

I en stor gryde varmes lidt olivenolie op til medium varme. Tilsæt løg, og sauter, indtil de begynder at blive bløde. Det tager 8-10 min. Kom det sidste hakkede hvidløg i, og sautér med i et par minutter. Rør krydderiblandingen i, og kom nu lidt hvidvin i, hvis du har (kan sagtens undlades). Kog vinen ind til det halve. 

Tilsæt kartofler, appelsinskal og saft. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt 2 dl. vand pr. person, du laver mad til (+ evt lidt fond-krudt, gerne hønse- eller grøntsagsfond). Bring suppen i kog, og lad den simre i ca. 20 min., indtil kartoflerne er helt møre.

Kom fisken i den kogende suppe, og vend forsigtigt rundt. Bring suppen tilbage til kogepunktet, og sluk. 

Rør langsomt 1 deciliter varm suppe (bouillonen) ned i mayonnaiseblandingen. Rør nu forsigtigt mayonnaiseblandingen i den kogende suppe. Varm igennem, uden at det kommer i kog.

Vend spinat og persille i, og smag til med salt og peber.

45 min.
Anretning

Sæt gryden på bordet, og nyd! 

Bonusinfo

Bullinada - krydderiblanding indeholder:

Fennikelfrø, sød paprika, gurkemeje, piment d'espelette & safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?